Een matrix met voor taal- en rekenonderwijs geschikte materialen

Een matrix met voor taal- en rekenonderwijs geschikte materialen

ictLESKISTEN is specialist in programmeren, robotica en MakerEducation voor het onderwijs. Met een assortiment van meer dan 1.000 artikelen, die grotendeels op eigen voorraad zijn, bedienen we scholen, bibliotheken, kinderopvang en particulieren in Nederland en België. Omdat we zelf een onderwijsachtergrond hebben, spreken we jouw taal en weten we wat er leeft binnen de schoolmuren. We kennen de dagelijkse onderwijspraktijk. We geloven niet in eenheidsoplossingen die overal zouden werken. We behandelen kinderen als verschillende individuen; waarom zouden we scholen dan als eenheidsworst behandelen? We leveren dus graag maatwerk en denken graag met je mee. Dat doen we met alle plezier.

De laatste tijd wordt ons veel de vraag gesteld, welke artikelen uit ons assortiment direct bijdragen aan taal- en rekenonderwijs in al z’n facetten.  Omdat de vraag ons regelmatig wordt gesteld, hebben we die artikelen voor je in kaart gebracht door ze in een matrix te zetten.

Twee kanttekeningen vinden we wel op z’n plaats. Ten eerste: de indeling OB (voor ons NL groep 1-2 / BE kleuterschool), MB (voor ons NL groep 3-4-5 / BE leerjaar 1-2-3) en BB (voor ons NL groep 6-7-8 / BE leerjaar 4-5-6) is een richtlijn. Belangrijkste is natuurlijk om altijd naar het kind te krijgen.  Wellicht bedien je een kind uit OB groep 2 beter met materiaal dat voor de MB staat, of andersom. En ten tweede: uiteraard lenen veel meer artikelen zich er voor om te koppelen aan taal en/of rekenen. Met vrijwel elke programmeerbare robot kun je taal en/of rekenopdrachten bedenken op alle niveaus. In onderstaande matrix vind je alleen die materialen waar taal en rekenen al zit ingebakken. Je hoeft er weinig tijd en energie in te steken.

De matrix kun je hier downloaden.

Mocht je direct naar onze webshop willen gaan, dan kan dat hier.

Heb je vragen, stel ze gerust.

Met plezier,

ictLESKISTEN